La recomandarea medicilor din arest, a fost consultată de un medic neurolog la Policlinica Ministerului de Interne.

Până să ajungă la spital, fostul ministru şi-a dat marți demisia din funcţia de manager al Spitalului judeţean de urgenţă din Baia Mare. Ea susţine că nu vrea să fie bănuită că ar încerca să îşi influenţeze subalternii. Mai ales că judecătorul care i-a emis mandatul susţine că faptele ce i se reproşează sunt foarte grave şi că, revenită în funcţie, ar putea comite şi alte infracţiuni.

Sorina Pintea a respins categoric aceste bănuieli. Ea a contestat arestarea preventivă la Curtea de Apel, iar procesul se va judeca vineri. De astăzi, nu mai are nici susţinerea colegilor din PSD, care au decis să o suspende din partid.

Acuzațiile aduse de DNA

Fost ministru al Sănătății în guvernul Dăncilă, Pintea este acuzată că ar fi primit în două tranșe 10 mii de euro şi 120 de mii de lei de la reprezentanții unei firme medicale. Anchetatorii spun că ar fi primit acești bani pentru a-și îndeplini atribuțiile sale de serviciu, Sorina Pintea fiind managerul Spitalului judeţean din Baia Mare. Procurorii cer arestarea ei pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, Sorina Pintea ar fi primit în decembrie anul trecut prima tranşă de bani, ca să încheie anumite acte în calitate de manager şi ordonator de credite al spitalului din Baia Mare. Anchetatorii scriu că era vorba despre un contract pentru amenajarea unui bloc operator.

“Inculpata Pintea Sorina ar fi primit printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziție publică pentru lucrări de amenajare, printre altele, a unei săli de chirurgie cardiovasculară.”

„În perioada decembrie 2019 - 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială”, se arată în referatul procurorilor.

Tot anchetatorii spun că Sorina Pintea ar fi primit ultima tranşă de bani, 120 de mii de lei, chiar în biroul ei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare. Acolo procurorii anticorupţie i-au organizat un flagrant. După ce au încheiat percheziţiile şi au ridicat dovezi, procurorii au condus-o pe Sorina Pintea la sediul central al DNA pentru audieri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet