În 1930, în Cicârlău trăia o tânără pe nume Palaguna. Fiind foarte frumoasa, fata atragea privirile tuturor barbatilor din sat. Invidia celorlalte femei din sat a făcut ca fata să fie acuzată de vrăjitorie.

În urma acestor acuzatii, intr-o noapte tanara a fost târâtă în lanul de porumb din afara satului si bătută pana la ultima suflare.

Dupa moartea fetei rudele sale au parasit satul si nu se mai stie nimic despre ele.

La scurt timp după moartea fetei, se povesteşte că sângele din lanul de porumb a ajuns prin casele oamenilor. Satenii evitau sa mai iasa seara din casa, din cauza spiritului care bantuia satul si a povestilor auzite de la cei care erau in vizita prin sat si au vazut spiritul fetei.

Povestea persista si in ziua de azi, mai multi sateni sustinand ca au vazut o "fata imbracata toata in alb, cu parul zbarlit" care bantuie noaptea pe drumul E58.

"Mergeam la socri la seini sa le duc ceva. Era destul de devreme, dar era intuneric pentru ca era iarna. Cam pe la noua seara. Si pe cand ies din Cicarlau, la vre 50 de metri in fata mea am vazut o fata destul de tanara care s-a oprit in mijlocul drumului. Era ca si reala doar ca nu avea picioare. Plutea pur si simplu. Asta m-a facut sa-mi dau seama ca am de-a face cu ceva straniu, paranormal. Am strans de rozariu, am inchis ochii strans si am inceput sa ma rog. Dupa cateva secunde am deschis ochii si nu mai era" povesteste Ioan P.

Acesta zona a Maramuresului este cunoscuta ca una in care au loc multe accidente. O fi de vina oare fantoma care ii sperie pe soferi sau accidentele au loc din alte cauze? Cert este ca acea zona nu se numara printre drumurile favorite ale soferilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet