În data de 17 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației - I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 22.30, un echipaj al poliției de frontieră aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a observat în apropierea frontierei de stat trei persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat către teritoriul statului vecin.

Pe timpul acțiunii, frontieriștii au tras un foc de avertisment în plan vertical cu respectarea prevederilor legale, fiind reținută o persoană, cetățean ucrainean, Anatoli A., în vârstă de 20 de ani.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, iar la fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a descoperit opt colete care conțineau țigări.

Drept urmare, bărbatul împreună cu țigările au fost duşi la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor, unde, în urma inventarierii produselor a rezultat cantitatea de 3.870 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 45.300 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, iar la final vor fi luate toate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și