*În data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației, jud. Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

Ajunse pe malul românesc al râului Tisa, persoanele în cauză au început să încarce într-un autoturism care staționa în zonă, mai multe colete.

În momentul în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, autoturismul a demarat în trombă, iar bărbații au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, la scurt timp aceasta fiind blocată iar conducătorul auto a fost reținut și identificat ca fiind Bogdan R., în vârstă de 21 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

Totodată, lucrătorii noștri au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre caz, iar la fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea și supravegherea zonei.

Drept urmare, în zonă și în autoturism au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.996 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 70.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoturismul marca Opel Astra, în valoare de 4.600 lei, folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* În data de 4 aprilie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Vasile B., în vârstă de 52 ani, din județul Suceava, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Polo, înmatriculat în România.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.
Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în portiere și semiaripile autoturismului, cantitatea de 398 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

* Tot ieri, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina - I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost demarată o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră au descoperit abandonat, pe raza localității Brodina, un autoturism de teren, marca Mitsubishi, fără numere de înmatriculare.

Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete cu țigări, fapt pentru care acesta a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de 35.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturismul în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* În data de 4 aprilie a.c. un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Valea Vișeului a descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, 16 colete cu țigări.

Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.800 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 91.260 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și