„Ascultările (convorbirilor telefonice) au fost realizate de către centrul de monitorizare denumit Special Collection Service (SCS)”, aflat sub responsabilitatea comună a NSA și CIA, și care operează „în ambasadele și consulatele americane din întreaga lume, cel mai adesea în secret”, scrie cotidianul citat.

Süddeutsche Zeitung face aceste afirmații pe baza informațiilor conținute în documentele furnizate de Edward Snowden, fostul consultant al NSA, care a făcut o serie de dezvăluiri despre activitățile de spionaj ale Statelor Unite în lume.

Documentele furnizate de Snowden publicației Der Spiegel, care au fost prezentate guvernului german la sfârșitul săptămânii trecute, nu permite însă identificarea exactă a datei când telefonul mobil al Angelei Merkel a fost ascultat, continuă Süddeutsche Zeitung.

Suspiciunile cu privire la posibila spionare a Angelei Merkel de către Statele Unite, făcute publice de cancelarie, a creat un șoc în Germania, țară marcată de două dictaturi — nazismul și apoi comunismul în fosta Germanie de Est — care i-a spionat sistematic pe cetățenii germani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet