"Spitalul Sardar Daud Khan este atacat, știm că mai mulți atacatori au intrat înăuntru", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării afgan, generalul Daulat Waziri.

Potrivit agenției de presă Reuters, bărbați înarmați, printre care cel puțin unul îmbrăcat în medic, au atacat spitalul militar Sardar Daud Khan, situat într-o zonă apropiată de ambasada SUA la Kabul, angajându-se într-un schimb de focuri cu forțele de securitate aflate în interiorul clădirii.

Un angajat al spitalului, Abdul Qadir, a declarat că a văzut un individ înarmat și îmbrăcat în uniforma de medic deschizând focul cu un pistol-mitralieră AK-47 ținut ascuns până atunci. Cel puțin un pacient și un angajat al spitalului au fost omorâți. Martorul citat a auzit focuri de armă trase și din alte locuri asupra clădirii spitalului.

Postul de televiziune Tolo News a relatat că un medic care lucra în spitalul Sardar Daud Khan a declarat că în clădirea atacată a fost detonată o încărcătură explozivă, după care mai mulți bărbați înarmați cu arme automate și grenade au intrat în incinta spitalului. Atacatorii ar fi ocupat etajele 3 și 4 ale clădirii și s-au angajat într-un schimb de focuri de armă cu forțele de securitate afgane trimise la locul incidentului.

Zona în care este situat spitalul a fost blocată de forțele de securitate afgane. Acest atac survine la o săptămână după ce zeci de persoane au fost ucise sau rănite într-o serie de atacuri coordonate și revendicate de insurgenții talibani asupra unei secții de poliție și unui birou al serviciilor de informații afgane de la Kabul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și