Vineri dimineață, un pavilion al Spitalului ”Matei Balș” din Capitală a fost cuprins de flăcări. Patru pacienți au murit, dintre care trei carbonizați. Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit de la un reșou. Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Anchetatorii fac deja cercetări la fața locului.

Flăcări în 5 spitale din România, de la sfârșitul anului trecut

În ultimele două luni și jumătate, în unitățile medicale din România au avut loc alte 5 incendii. Anchetele bat pasul pe loc, iar pacienții continuă să ardă de vii, în loc să se însănătoșească.

Incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț

15 pacienți au murit la Piatra Neamț pe 14 noiembrie 2020. 10 dintre aceștia și-au pierdut viața pe loc, iar alți 5 și-au dat ultima suflare la câteva zile de la tragedie. Incendiul izbucnit la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. s-a manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Medicul de gardă de la secţia ATI a sărit în flăcări să-și salveze pacienții imobilizați și s-a ales cu suferit de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală. El se află în continuare în Belgia, la tratament.

Alertă la Spitalul din Târgu Mureș


Pe 4 decembrie 2020, un incendiu a izbucnit la o priză din secția ATI a Clinicii Medicale III din Târgu Mureș. Flăcările au fost stinse de angajații spitalului înainte de sosirea pompierilor, iar niciun pacient nu a fost rănit.

Flăcări la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi

Un incendiu a avut loc și în ziua de Crăciun, pe 25 decembrie 2020, în urma căruia un pacient a decedat a avut loc la pavilionul de bărbaţi de la Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi.

Spitalului Municipal Roman, județul Neamț, cuprins de foc

Pe 2 ianuarie 2021, un incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ,.Doi pacienţi şi două cadre medicale fiind transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Aproape 50 de pompieri au intervenit cu 16 autospeciale pentru stingerea incendiului şi evacuarea pacienţilor.

Foc la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, Timiș

Pe 5 ianuarie 2021 a fost dată alarma și la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, în urma unui incendiu izbucnit într-un salon al unui pavilion suport COVID. Potrivit ISU Timiş, a luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane. Nu au existat intoxicaţii sau probleme medicale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și