La spitalul din Sighetu Marmaţiei nu se pot efectua astfel operaţii în timpul nopţii şi nici examene computer-tomograf, toate cazurile urgente fiind direcţionate către Spitalul Judeţean „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Nici la secţia de Psihiatrie lucrurile nu stau mai bine, aceasta fiind deservită de doi medici pensionari.„Problema aceasta persistă de mai mulţi ani şi afectează serios funcţionarea spitalului. În afara problemelor pe care le avem în timpul gărzilor de noapte, în momentul în care medicii de la Radiologie, Diabetologie, Oncologie şi Pneumologie pleacă în concediu, noi trebuie să externăm pacienţii din aceste secţii, pentru că nu mai are cine să-i trateze. Încercăm de ani de zile să rezolvăm această problemă, dar nu reuşim, din cauza faptului că Sighetu Marmaţiei nu este un oraş atractiv. În ultima perioadă am pierdut cinci medici anestezişti, care au plecat la Spitalul Judeţean Baia Mare.

Am încercat să ne bazăm pe medici rezidenţi, dar când aceştia termină studiile ne anunţă că şi-au găsit posturi în Cluj-Napoca, Oradea sau Baia Mare. Într-un fel, trebuie să-i înţelegem, deoarece sunt tineri şi după serviciu doresc, probabil, să meargă la teatru sau chiar într-un club, iar în Sighetu Marmaţiei nu pot face acest lucru”, a declarat pentru Glasul Maramureşului, Daniel Dunca, managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Continuă investiţiile şi lucrările de reabilitare la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei

În acest an, vor fi efectuate lucrări de reabilitare a Ambulatoriului spitalului sighetean, banii necesari fiind asiguraţi din fonduri europene. De asemenea sunt prevăzute lucrări la secţia Pediatrie şi la una dintre sălile de operaţie de la secţia Obstetrică-Ginecologie. Tot în acest an, Spitalul TBC va fi mutat din clădirea vechii policlinici, în clădirea Spitalului Municipal şi sunt prevăzute achiziţii de aparatură medicală nouă.

„Avem pierderi foarte mari pe reţea la agentul termic şi apă. Conductele sunt vechi de 50 de ani şi ar trebui înlocuite. De altfel, în fiecare lună primim câte 50.000 lei de la Consiliul Local Sighetu Marmaţiei, pentru a ne putea plăti facturile foarte mari la utilităţi, generate de pierderile care intervin pe reţea”, a declarat Daniel Dunca, managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.

Campanii de donare de sânge la spitalul sighetean

Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei se aprovizionează cu sânge de la Centrul de Transfuzii Sanguine Baia Mare. Periodic, spitalul sighetean organizează campanii de donare de sânge, ultima având loc în luna martie cu participarea masivă a angajaţilor Poliţiei Sighetu Marmaţiei şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Există şi situaţii speciale, cum a fost cazul unui sighetean internat la Târgu-Mureş, care avea nevoie urgentă de sânge cu o grupă sanguină rară. În această situaţie, spitalul sighetean a apelat la ajutorul firmelor din oraş, cu mulţi angajaţi, pentru a putea recolta cantitatea de sânge necesară.

Peste 250 de participanţi la simpozionul „Primăvara Medicală Sigheteană”

Municipiul Sighetu Marmaţiei a găzduit recent a IV-a ediţie a „Primăverii Medicale Sighetene”, simpozion internaţional la care au fost invitaţi peste 250 de specialişti în domeniile uro-ginecologie, oncologie ginecologică, endocrinologie ginecologică, genetică, obstetrică şi chirurgie laparoscopică.

Pe lângă referatele prezentate cu această ocazie, la Spitalul Municipal Sighetu-Marmaţiei au fost efectuate operaţii laparoscopice de ginecologie şi histerectomie, care au fost transmise live în sala în care s-a desfăşurat simpozionul. Invitat special la acest eveniment a fost Pierre Minonzio, consulul onorific al Lituaniei în Franţa, fost preşedinte al Asociaţiei Mondiale a Farmaciştilor fără Frontiere, un vechi prieten al Sighetului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet