În acest sens Spitalul Municipal Sighetu Marmației a infintat un astfel de centru în imediata apropiere de Compartimentul de Primire Urgențe - CPU! Orarul de funcționare este zilnic, inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 8.00 și 20.00.

Există patru situații speciale în care pacientul pozitiv Covid-19 se poate adresa direct Centrului de Evaluare Covid-19 al Spitalul Municipal Sighetu Marmației:

👉 dacă medicul de familie v-a făcut test rapid antigen și acesta a ieșit pozitiv, va puteți prezenta la Centrul de Evaluare având asupra dumneavoastră următoarele acte: buletinul, cardul de sănătate și o hârtie pe care o primiți de la medicul de familie care sa confirme ca acesta v-a înregistrat în aplicația Coronaforms!

👉 dacă ați făcut un test rapid antigen la unul dintre laboratoarele de analize autorizate iar acesta a ieșit pozitiv va puteți adresa Centrului de Evaluare având asupra dumneavoastră următoarele acte: buletinul, cardul de sănătate și o hârtie pe care o primiți de la laboratorul respectiv care sa confirme ca a-ți fost înregistrat în aplicația Coronaforms/ rezultatul stampilat al testului făcut în acel laborator.

👉 dacă ați solicitat Serviciul de Ambulanta și în urma consultației pe care o primiți la domiciliu se efectuează și test rapid antigen iar acesta este pozitiv , Ambulanta va poate duce direct la Centrul de Evaluare. Trebuie sa aveți asupra dumneavoastră următoarele acte: buletinul și cardul de sănătate iar echipajul de la Ambulanta va preda un exemplar al fisei de consultație la domiciliu!

👉 dacă aveți simptome specifice de infecție cu virusul Sars-Cov2: tuse, febră, scurtarea respirație, debutul brusc al pierderii mirosului sau al gustului și va prezentați la Urgenta Spitalului Municipal Sighetu Marmației și acolo se decide sa efectuați un test rapid antigen sau un test PCR iar acesta este pozitiv puteți continua evaluarea stării de sănătate în Centrul de Evaluare. În aceasta situație trebuie sa aveți asupra dumneavoastră următoarele acte: buletinul, cardul de sănătate și rezultatul testului făcut!

Spitalul Municipal Sighetu Marmației va dorește multă sănătate și nu uitați: Paza bună scapă primejdia rea! Purtați corespunzător masca de protecție, păstrați distanta corespunzătoare fata de alte persoane, sa va spălați/ dezinfectati mâinile ori de câte ori este necesar!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet