Aici, managerul Alexandru Oros a constatat că s-a depus o cerere de finanțare pentru Spitalul Sighet, în 2007, de către Primăria Sighet, suma solicitată fiind de 400.000 euro. Aceasta este însă insuficientă, deoarece unitatea medicală are nevoie de reparații capitale.

„Cu 400.000 euro, probabil vom reuși să schimbăm câteva acoperișuri, banii fiind insuficienți pentru reabilitările de care acest spital are nevoie. Am depus și noi o cerere de finanțare de 20.000.000 euro, pentru dezvoltarea ambulatorului, reparații capitale și achiziționarea de aparatură medicală. Am pus ca prioritate anul 2020 pentru aceste investiții. Sperăm că o să și benficieze de ele orașul, deoarece condițiile din acest spital trebuie să se schimbe radical”, a conchis Alexandru Oros.

Unitarea medicală a făcut demersurile necesare pentru intrarea în procedura de acreditare CONAS. Sunt două componente urmărite: prima vizează partea administrativă, iar a doua latura medicală, pe ambele linii tebuind a fi realizate lucrări de investiții. Partea administrativă ar necesita o investiție de 6.000.000 euro, pentru a aduce spitalul la condiții optime de funcținare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet