Cercetători în medicină sportivă și sexologie au echipat 21 de cupluri heterosexuale între 18 și 35 de ani cu un senzor măsurând cheltuielile de energie. Pentru comparație, fiecare persoană trebuia să fugă într-un ritm mediu timp de 30 minute.

În aceeași săptămână, aceste cuplurile urmau să aibă o relație sexuală "acasă", mai degrabă decât în laborator pentru comportamente mai naturale și unde "cuplurile se simt mult mai confortabil", potrivit lui Antony Karelis, unul dintre autorii studiului UQAM publicat vineri.

Din datele colectate, cercetătorii UQAM au putut compara pentru fiecare cantitatea de calorii cheltuite în timpul cursei și în timpul actului sexual.

În timpul jogging-ului, bărbații au ars în medie 276 de calorii în 30 de minute /9,2 calorii pe minut/ și femeile 213 calorii.

Aceste cheltuieli de calorii scad după un act sexual de aproximativ 25 de minute, la 101 calorii /4,2 calorii pe minut/ pentru bărbați și 69 calorii pentru femei. "A face dragoste cu o intensitate moderată cere mai mult efort energetic decât mersul pe jos cu o viteză de 4,8 kilometri pe oră, dar nu la fel de mult ca o ședință de jogging", scrie Antony Karelis.

Cu toate acestea, nimic nu explică diferența de calorii arse între cele două sexe. "Se datorează oare faptului că bărbații sunt în general mai grei decât femeile?", se întreabă cercetătorul, estimând că acest lucru rămâne de verificat.

Citește și

Comentarii