Potrivit proiectului de hotărâre, din rezerva bugetară a Consiliului Judeţean Maramureş pe anul 2016 vor fi deblocaţi 100 mii lei pentru Borşa, respectiv 50 mii lei pentru comuna Suciu de Sus. „Având în vedere faptul că la capitolul rezervă bugetară a Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş pe anul 2016, în momentul de faţă, dispunem de 190 mii lei, propun, în prima fază, alocarea a 150 mii lei către primăriile Borşa şi Suciu de Sus, sume care vor fi utilizate pentru înlăturarea efectelor calamităţilor”, a punctat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta a mai arătat că CJ Maramureş, împreună cu Instituţia Prefectului judeţului Maramureş, va întocmi o notă de fundamentare şi un proiect de hotarâre de guvern prin care să se solicite guvernului fonduri pentru refacerea infrastructurii afectate.

„Numai prin anii `70 au fost inundaţii mai grave”

Primarul din Borşa, Sorin Timiş, a declarat că inundaţiile produse în luna iunie au fost cele mai grave de după 1970. „Inundaţiile din iunie au distrus circa 20 km de drumuri şi costul per kilometru este undeva între 15 şi 20 mii lei. Avem două drumuri distruse complet, iar acestea sub 200.000 lei nu se vor putea reface. Cel mai grav este faptul că albia râului Negoescu a fost distrusă complet şi acum trebuie făcute de o parte şi de alta ziduri de protecţie din beton.

Estimările noastre pentru această lucrare sunt undeva la trei milioane de lei. Vorbim de 2,5 km de dig de o parte şi de alta, praguri şi opt-nouă poduri care trebuie refăcute. Practic, Valea Negoescu a fost afectată de inundaţii de trei ori într-o săptămână. A plouat foarte mult pe Puzdrele şi toate apele ajung în această vale. Numai prin anii 1970 au fost inundaţii mai grave... Ce să vorbim că a avut de suferit şi DN 18? Noi acum aşteptăm şi bani de la Guvern. Facem decolmatarea râurilor, curăţenie, dar cu vremea nu te poţi pune”, a punctat Sorin Timiş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet