În acest an, Baia Mare s-a alăturat celor cinci oraşe din ţară: Cluj, Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Bistriţa, precum şi altor 636 de oraşe din lume, 36 de ţări, care se roagă simultan, timp de 40 de zile neîntrerupt, pentru apărarea vieţii copiilor nenăscuţi. Campania se va desfăşura în perioada 1 martie - 9 aprilie în faţa Spitalului Judeţean „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

„40 de zile pentru viaţă este cunoscută drept cea mai inovatoare acţiune de veghe paşnică desfăşurată în favoarea vieţii copiilor nenăscuţi. Campania are rolul de a aduce în atenţia publicului problema pusă de practicarea avortului la scară largă, astăzi îndemnând la o informare temeinică asupra repercusiunilor acestuia”, spun reprezentanţii campaniei.

De asemenea, fiecare preot prezent la eveniment a fost rugat să spună câteva cuvinte de învăţătură. „Cu toţii ştim că, de când e lumea în lume, când zici bărbat şi femeie în minte nu ai decât o singură idee: aceea de căsătorie. O entitate cu o vocaţie proprie. Rodul ei în condiţii fireşti este copilul, rodul iubirii. Aducerea pe lumea unei vieţi este cel mai mare act. Un act emoţionant şi important”, a declarat preotul ortodox Alexandru Gaborean.

Şi preotul catolic Ioan Roman a spus câteva cuvinte: „Sunt sigur că toţi suntem puţin reticenţi. Ce o să fie, cum o să fie, câţi o să fim în această campanie? O să putem duce la capăt această campanie? Da, o să putem. Eu cred că această campanie are un scop sigur. Acele trei persoane, adică mama, tata şi copilul să simtă că nu sunt singuri. Dacă au ajuns la un impas, să simtă că nu au rămas singuri în faţa vieţii şi morţii. De aceea suntem noi, instituţiile, bisericile şi campaniile”, a declarat preotul Ioan Roman.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și