Targul Agriculturii, Horticulturii si a Industriei Alimentare a fost evenimentul care a deschis anul agricol in Europa, bucurandu-se de o participare la nivel inalt: presedinti de stat, prim-ministri, ambasadori si secretari de stat. Evenimentul este organizat de Messe Berlin, asociatiile agricultorilor, reprezentanti ai industriei alimentare din Republica Federala Germania si Ministerul Federal al Alimentatiei si Agriculturii. Numarul de vizitatori estimat de organizatori se ridica la 90.000, tara partenera la acest eveniment fiind Bulgaria. Tema din acest an a targului de la Berlin este „Modelarea viitorului productiei animale-durabil, responsabil si eficient”.

Produsele inregistrate cu Denumire de Origine Protejata in Uniunea Europeana sunt expuse in standul organizat de Ministerul Agriculturii din Romania, unde vizitatorii pot degusta produsele traditionale romanesti inregistrate cu Indicatie Geografica Protejata. Membrii asociatiilor din judetele care fac parte din filialele locale ale Federatiei Nationale a Producatorilor de Produse Traditionale ofera vizitatorilor, spre degustare, preparate din lapte, carne, peste si produse de panificatie si patiserie, dar si tuica si vin alb si rosu.

Standul Maramuresului a fost unul dintre cele mai vizitate, printre personalitati aflandu-se si Emil Hurezeanu, ambasadorul Romaniei in Republica Federala Germania. Producatorii locali prezenti au reusit sa incheie contracte cu oameni de afaceri tarile participante, in timp ce pastrama de oaie, casul, polenul, micii si palinca au fost la mare cautare.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet