Suntem pe final de lună octombrie și lucrările nu au demarat și nu vor demara cel mai probabil anul acesta, ci abia anul viitor, care este un an în care ne vom alege primarii și președintele Consiliului Județean. Administrația județeană recunoaște că se lucrează totuși la proiectul de reabilitare a DJ186, Bârsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea- Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN17C).

“Proiectul de reabilitare a DJ186 este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, program guvernamental gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru finanțarea proiectelor locale de dezvoltare prin realizarea unor lucrări de infrastructură rutieră, aprobat prin O.U.G. nr. 28/2013.

Contractul de proiectare și execuție lucrări a fost semnat în data de 30.07.2019, după care a fost dat Ordinul de începere. În momentul de față serviciile de proiectare privind drumul județean evoluează și anume studiile de teren sunt aproape de finalizare, expertizele tehnice urmează a fi terminate”, a explicat, pentru “Axanews.ro”, Claudia Breban, director executiv al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

Acesta a mai precizat că pe partea de avize, acorduri și autorizații procesul este unul destul de greu, “dar majoritatea au fost obținute, cele rămase urmând a fi obținute în cel mai scurt timp posibil”.

“Numărul de avize necesare pentru a continua este unul mare, fiecare trebuie întocmit până la cel mai mic detaliu solicitat, totul fiind elaborat după o procedură de eliberare a instituției în cauză. În ceea ce privește proiectarea tehnică și detaliile de execuție, stadiul de realizare este de 90% proiectare drumuri și de 70 % proiectare poduri, ultimele detalii și cele mai importante fiind dezbătută și găsite soluții pentru a atinge gradul de finalizare dorit. Durata contractului de proiectare și execuție lucrări are o perioadă de 720 zile”, a mai menționat Breban.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și