Tot răul spre bine, putem spune, după ce un incident minor pe care unii l-au catalogat aiurea ca fiind un scandal uriaș, a generat luarea unor măsuri suplimentare de siguranță a meteorologilor care efectuează măsurători la altitudinea de circa 1.825 metri. Niciun angajat nu e căutat de poliție și nici nu e conducerea cu ochii pe el. Iată ce s-a întâmplat, în realitate, conform explicațiilor oferite pentru DirectMM.ro de reprezentanții ANM.

„În data de 19 mai 2021, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Administrația Parcului Național Munții Rodnei – R.A. a comunicat Administrației Naționale de Meteorologie adresa nr. 1381/MP/18.05.2021, prin care a sesizat faptul că, la data de 16 mai 2021, salariatul (…) Stație Meteorologică Iezer, a postat pe o rețea de socializare fotografii și înregistrări video cu persoane pe snowmobile care au pătruns în Căldarea Iezer. Se mai afirmă în sesizare că salariatul nostru, nu numai că ”promovează public fapte ilegale, respectiv accesul cu snowmobilul într-un parc național, dar și găzduiește persoana în cauză, aducând prejudicii de imagine instituției precum și Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor”, în subordinea căreia ne aflăm.

Față de cele sesizate, Directorul General al Administrației Naționale de Meteorologie a dispus demararea cercetării disciplinare a salariatului (…) Stație Meteorologică Iezer, sub aspectul încălcării prevederilor Regulamentului intern, ale normelor interne de conduită etică și ale Contractului Colectiv de Muncă aplicabil, prin săvârșirea unor prezumtive fapte care constituie abateri grave de la regimul de protecție al ariilor protejate, dar și ale reglementărilor proprii de funcționare. Cercetarea disciplinară s-a desfășurat în data de 25 mai 2021 și, ca urmare a solicitării comisiei de cercetare, a fost continuată în 9 iunie 2021, pentru analiza declarațiilor tuturor salariaților Stației Meteo Iezer. Din cercetarea disciplinară a reieșit că, raportat la responsabilitățile și atribuțiile profesionale ale salariatului, în calitate de șef al stației meteorologice Iezer și de salariat al ANM, comisia nu a identificat o încălcare a prevederilor CCM, RI sau ale Codului de Etică.

Citește tot articolul pe DirectMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și