Iranienii au dat un semnal serios în acest sens arborând pentru prima dată în istorie steagul roşu deasupra unei moschei considerate loc sacru.

Steagul a fost arborat la moscheea Jamkaram din oraşul Qom, un loc considerat sacru şi sfânt în Orientul Mijlociu încă din Evul Mediu, potrivit foxnews.com.

Steagurile roșii din tradiția șiită simbolizează sângele vărsat pe nedrept și servesc ca un apel pentru a răzbuna o persoană ucisă, scrie The Sun.

Steagurile roșii au fost arborate și la manifestații din Teheran, potrivit Daily Mail .

CNBC scrie că steagul roșu a fost ridicat în Qom, al șaptelea oraș ca mărime din Iran.

Sâmbătă seară, o rachetă a căzut în interiorul zonei puternice fortificate a Bagdadului, în apropierea Ambasadei SUA, cea de-a doua a lovit cartierul Jadriya din apropiere şi alte două au fost lansate asupra bazei aerene din Balad, la nord de oraş, dar nimeni nu a fost ucis, a informat armata irakiană. Până acum, atacul nu a fost revendicat.

Reacţia lui Donald Trump

Trump a scris că Iranul „vorbeşte cu foarte mare îndrăzneală despre vizarea anumitor ţinte ale SUA” ca răspuns la moartea lui Soleimani.

Trump a declarat că Statele Unite au "în vizor 52 de obiective iraniene” şi că unele sunt „la un nivel foarte înalt şi importante pentru Iran şi cultura iraniană, iar acele ţinte, şi Iranul însuşi, vor fi lovite foarte rapid şi foarte rău”.

„SUA nu mai doresc ameninţări!”, A spus Trump, adăugând că cele 52 de ţinte reprezintă cei 52 de americani care au fost ţinuţi ostatici în Iran după ce au fost capturaţi din ambasada SUA din Teheran în 1979.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și