Steaua merge mai departe grație victoriei de la Zilina cu 2-0, dar după că a făcut un meci sub orice critică pe teren propriu, salvat doar de trei-patru minute de inspirație.

Pentru Steaua au marcat Muniru Sulley (57) și Gregory Tade (60 — penalty), în timp ce golurile oaspeților, care au condus cu 2-0 la pauză, au fost înscrise de Wesley (13, 84) și de Matus Bero (21).

Steaua a început bine meciul și în chiar minutul doi a avut o ocazie de gol, dar Tade a reluat cu capul peste poartă.

Un minut mai târziu au apărut primele semne de slăbiciune la poarta Stelei, goalkeeper-ul Cojocaru ezitând să degajeze la o minge trimisă înapoi de Varela și Jairo a fost la un pas să intercepteze balonul.

AS Trencin a făcut un joc agresiv, în viteză, a atacat cu toate linii și Jairo a creat din nou pericol (8), când a trimis din afara careului în plasa laterală a porții lui Cojocaru.

Campioana Slovaciei a făcut șah-mat apărarea Stelei și a deschis scorul în minutul 13, ca la antrenament, prin brazilianul Wesley, care a reluat simplu în plasă centrarea compatriotului său Jairo.

Degringolada în apărarea echipei antrenate de Mirel Rădoi a continuat și oaspeții au mai înscris o dată, prin Matus Bero (21), care a reluat în plasă o minge respinsă la întâmplare de fundașii Stelei.

Pentru ca situația Stelei să fie și mai dificilă, "roș-albaștrii" i-au pierdut pe Stanciu și Varela, ambii accidentați.

Steaua a încercat să iasă la atac și a reușit să își creeze câteva situații notabile. Papp (31) a trimis primul șut pe poartă, de la distanță. Hamroun a fost aproape de gol, însă a trimis cu capul pe lângă poartă (41). Râpă a ratat o șansă bună (45+2), după un corner, șutul său fiind respins din fața liniei porții de Cogley.

Ultimele minute din prima repriză au aparținut vizitatorilor și nu mult a lipsit să dea și al treilea gol: Papp (45+3) a blocat in extremis o reluare a lui Bero, după care Wesley (45+4) a ratat din careu.

AS Trencin a creat pericol din primul minut al reprizei secunde, dar Van Kessel a fost blocat de Cojocaru (46).

Steaua a avut o oportunitate notabilă, prin Adi Popa, dar șutul său din marginea careului s-a dus razant cu vinclul (48). Breeveld (51) a tras telefonat din marginea careului.

Steaua a reușit să marcheze în minutul 57, cu șansă, prin ghanezul Muniru Sulley, cu un șut fără preluare de la circa 25 de metri, la vinclu, pe care portarul Semrinec nu a putut să-l oprească. La scurt timp Steaua a reușit egalarea, 2-2, după ce Hamroun a obținut un penalty (faultat de Cogley), iar francezul Tade a transformat cu emoții (60). Atât Muniru, cât și Tade sunt la primele lor goluri oficiale pentru Steaua.

AS Trencin a ieșit din nou la atac și Rundic a fost aproape să reia mingea la o lovitură liberă bătută de Koolwijk (65). Speranțele oaspeților au părut că sunt spulberate în minutul 74 când au rămas în zece oameni, după eliminarea lui Rundic. Totuși, AS Trencin a mai marcat o dată, prin Wesley, cu capul, din centrarea lui Jairo, sancționând pasivitatea apărării Stelei (84).

Oaspeții au avut șansa de a marca golul calificării, dar Bero, după ce a dejucat pasul la ofsaid făcut de steliști, a fost blocat in extremis de Cojocaru (89). Finalul a fost dramatic, cu portarul Semrinec în careului Stelei, care a scăpat cu bine de ultimele faze, pentru ca la ultima acțiune Tahar să rateze golul egalării cu poarta goală.

În turul al treilea, Steaua va întâlni campioana Serbiei, Partizan Belgrad, primul meci fiind la București, cu porțile închise, pe 28 sau 29 iulie, iar manșa secundă la Belgrad, pe 4/5 august.

Steaua București — AS Trencin 2-3 (0-2)
Au marcat: Muniru Sulley (57), Gregory Tade (60 — penalty), respectiv Wesley (13, 84), Matus Bero (21).
București, Arena Națională: cu porțile închise
Liga Campionilor — turul doi preliminar (manșa a doua)
În prima manșă: 2-0.

Au evoluat echipele:
Steaua: 12. Valentin Cojocaru — 6. Paul Papp, 33. Fernando Varela (căpitan; 2. Cornel Râpă, 35), 13. Alin Toșca, 16. Guilherme — 21. Nicandro Breeveld, 11. Muniru Sulley — 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu (14. Jugurtha Hamroun, 19), 7. Alexandru Chipciu — 15. Gregory Tade (23. Aymen Tahar, 82). Antrenor: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niță — 19. Vlad Mihalcea, 26. Ionuț Neagu, 17. Alexandru Tudorie.
AS Trencin: 24. Igor Semrinec (căpitan) — 17. Peter Cogley (10. Rabiu Ibrahim, 73), 22. Ramon, 3. Milan Rundic, 15. Kingsley Madu — 8. Ryan Koolwijk — 29. Stanislav Lobotka, 21. Matus Bero — 11. Jairo da Silva (37. Peter Klescik, 87), 25. Wesley, 9. Gino Van Kessel (19. David Guba, 64). Antrenor: Martin Sevela.
Rezerve neutilizate: 32. Matej Vozar — 2. Lukas Skovajsa, 14. Jakub Holubek, 20. Matus Opatovsky.
Arbitru: Pawel Raczkowski; arbitri asistenți: Michal Obukowicz, Pawel Sokolnicki; arbitru de rezervă: Tomasz Musial (toți din Polonia)
Delegat UEFA: Andrei Medințev (Bulgaria), Observator UEFA pentru arbitri: Manuel Mejuto Gonzalez (Spania)
Cartonașe galbene: Bero (33), Chipciu (61), Sulley (63), Rundic (66, 74).
Cartonaș roșu: Rundic (74).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și