În urmă cu fix o lună, naţionala de rugby suferea un adevărat şoc, după ce era înfrântă în Spania cu 22-10. Calificarea la Cupa Mondială era pusă în pericol, drumul către Japonia părea destul de anevoios, cu alte câteva meciuri, printre care şi o ”dublă” cu Samoa.

Atunci când nimeni nu se mai aştepta la scenariul unei calificări directe, minunea s-a produs în Belgia. Naţionala pe care România a învins-o săptămâna trecută la Buzău cu scorul de 62-12 (!) a învins Spania cu 18-10. Ibericii aveau de îndeplinit o simplă formalitate pentru a se califica la Cupa Mondială, dar au le-au făcut un cadou ”Stejarilor”.

La aceeaşi oră, România a jucat în Georgia şi a cedat cu 25-16, fiind însă la curent şi cu informaţiile din Belgia. Prima reprezentativă a ocupat locul 2 în ierarhia Rugby Europe International Championship.

România va participa la a 9-a ediţie a Cupei Mondiale, fiind una din reprezentativele care a fost prezente la toate întrecerile. ”Stejarii” îşi ştiu deja şi adversarii pe care îi va înfrunta în Japonia. Astfel, vor evolua cu Irlanda, Scoţia, Japonia şi Samoa / Spania / Portugalia. Debutul ar urma să fie pe 20 septembrie 2019, în compania reprezentativei ţării gazde.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și