Cecil, vedeta parcului Hwange care atrăgea anual milioane de vizitatori, a devenit celebru pentru coama lui neagră.

Felina, în vârstă de 13 ani, a fost ucisă în timpul nopții, în timpul unei partide de vânătoare ilegale. Potrivit unui ONG de mediu, animalul ar fi fost atras în afara parcului, unde stomatologul Walter James Palmer a tras cu un arc cu săgeți în el, dar nu a reușit decât să-l rănească.

Potrivit presei locale, animalul a fost găsit abia după 40 de ore și atunci a fost ucis cu focuri de armă.

Deși inițial s-a crezut că vinovat de moartea lui Cecil este un spaniol, aceeași organizație a stabilit că de fapt vânătorul e James Palmer, un stomatolog bogat din statul Minesott. Atât el, cât și organizatorii partidei de vțnătoare se vor prezenta miercuri în fața justiției din orașul turistic Victoria Falls. De asemenea, se crede că Palmer a plătit 50.000 de dolari pentru a avea șansa de a-l împușca pe Cecil.

Vânătoarea de lei este interzisă în pacurile naturale, însă organizațiile ecologiste cer extinderea legii pe tot teritoriul țării. Calificată drept "crimă atroce" de ministrul turismului din Zimbabwe, Walter Mzembi, uciderea felinei a provocat un val de revoltă la nivel internaţional. O petiție online prin care se cere justiție pentru uciderea felinei a strâns peste 12.000 de semnături.

Potrivit experților moartea lui Cecil va duce și la pierderea puilor. Masculul care va prelua conducerea familei îi va ucide pentru ca femelele să aducă pe lume propriii lui urmași.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și