Încurajăm doar agricultorii care muncesc din greu pentru a ne pune pe masă bucate românești!

România are un potențial agricol uriaș! Cu toate acestea 69% din fermele de subzistență ale Uniunii Europene sunt în țara noastră.

Securitatea alimentară a României trebuie asigurată din agricultura națională, în plus bogata noastră țară poate deveni unul din cei mai importanți jucători din industrie la nivelul Europei.

Sprijinim tinerii fermieri prin simplificarea legislației și oferirea de consultanță pentru a înființa o fermă, pentru a se constitui într-o formă de organizare și de a respecta toate normele legale. Ne dorim ca rețelele de colectare, depozitare, procesare și distribuție a produselor românești să nu mai fie un deziderat greu de atins și o temă populistă de campanie electorală pe care politicienii o exploatează din 4 în 4 ani.

România este nevoită să se pregătească temeinic pentru schimbul de generații în agricultură. Tinerii trebuie să se întoarcă acasă să dea valoare pământului românesc. Ne-am întâlnit cu mulți tineri hotărâți să preia fermele bunicilor și ale părinților, să aplice pentru programe de dezvoltare care îi vor ajuta să-și îmbunătățească performanțele. O mare parte dintre acești tineri au căpătat exeperiență în ce înseamnă agricultura performantă muncind de ani buni în agricultura altor state din Uniunea Europeană. Doar prin aceste mecanisme de încurajare depopularea satelor nu va mai fi o problemă și tinerii vor munci la ei acasă.

Suntem alături de toți agricultorii, îi vom încuraja să producă local, să își desfacă produsele mai ușor și organizat, să punem capăt acestei agriculturi de subzistență care este astăzi prezentă în mare parte din județ. Nu vom uita în acest demers nici fermierii care sunt în zone defavorizate, lovindu-se de constrângeri naturale și de relief nefavorabil, fapt ce le îngreunează activitatea agricolă.

Vom preveni prin măsuri rapide abandonul acestor zone oferind sprijin activităților agricole tradiționale. Este mare păcat că din lipsa de viziune și voință politică Maramureșul își pierde potențialul agricol.

Legislația în domeniul agriculturii are nevoie de intervenție rapidă, ea trebuie mult simplificată pentru a o face mai clară, ușor de aplicat și respectat.

Vor primi subvenții doar agricultorii care muncesc cu adevărat pământul românesc și au grijă de animale în fermele lor!

În Parlamentul României trebuie să fie produsă cu adevărat o schimbare!

Din 6 Decembrie scoatem Maramureșul și țara din criză!

Votează PRO România!

Articol comandat de Partidul PRO România Maramureș, CMF 11200008

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și