În Baia Mare, potrivit declaraţiilor făcute de directorul Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Baia Mare, Vasile Barbul, ca şi anul trecut, vom avea patinoarul.

“În data de 5 decembrie vom da drumul la luminile de pe brad şi din oraş. Am împodobit oraşul, dar într-o altă formulă faţă de anul trecut. Adică doar copacii au fost împodobiţi, cu ghirlande de un alb cald. Nu vor lipsi animăluţele specifice sărbătorilor, care vor fi în zona Primăriei şi a Prefecturii, dar şi în sensurile giratorii. În total, vreo 70 de animăluţe. Am alocat 1.800.000 lei în acest an pentru tot ceea ce înseamnă sărbători de iarnă în oraş”, a declarat Vasile Barbul.

100.000 lei pentru bradul din Sighet

La Sighet, pregătirile sunt în toi. Iluminatul de sărbători va fi pornit, la fel ca în multe dintre localităţile judeţului, în 5 decembrie. Bradul, spune primarul Ovidiu Nemeş, a fost montat în centrul oraşului, de la bugetul local fiind alocată suma de 100.000 lei. La Băiuţ, primarul Mihai Ceteraş spune că va exista iluminat festiv cu reni, brazi şi alte lucruri. „Se vor da cadouri la copii, vom avea trei brazi, doi în Băiuţ, unul în Strâmbu Băiuţ. Iluminatul este pus deja şi înainte de Moş Nicolae îi dăm drumul”, a punctat Ceteraş.

Va fi mai bine decât anul trecut, din acest punct de vedere, şi la Lăpuş, unde primarul Buda Ioan a arătat că, de la bugetul local, a fost alocată suma de 5.000 lei pentru montarea ornamentelor specifice. „Acum am terminat de turnat un covor asfaltic în centru, facem iluminatul ornamental, toate fiind ale noastre, şi nu vom plăti decât montatul. Am făcut un parc, brăduleţul va fi în parcul copiilor. Cred că maxim 10 decembrie vom da drumul iluminatului”, a menţionat primarul din Lăpuş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet