În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cei doi studenţi ai Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, arma Jandarmi, îşi desfăşoară stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ. Tinerilor studenţi le-au fost prezentate unele aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de jandarmii maramureşeni.

Studenţii au fost repartizaţi să-şi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs la misiuni de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională precum şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii maramureşeni. Studenţii vor fi îndrumaţi pe perioada stagiului de practică de tutori jandarmi – ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, la structurile/subunităţile la care au fost repartizaţi.

Ei vor desfăşura activitatea în timpul programului de lucru al subunităţii sau al compartimentului la care au fost repartizaţi, fiind angrenaţi în activităţile specifice jandarmilor. La finalul stagiului de practică, studenţii vor fi apreciaţi cu calificative în funcţie de activităţile desfăşurate, noţiunile acumulate, rezultatele obţinute în misiuni, etc.

Cei doi studenţi jandarmi sunt originari din Baia Mare şi Baia Sprie şi au fost selecţionaţi şi recrutaţi la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, iar la absolvirea Academiei de Poliţie Arma Jandarmi, vor fi încadraţi în unităţi ale Jandarmeriei Române.

„Fiind la început de drum, mărturisesc că sunt foarte încântat de faptul că mi-am ales o carieră militară, fiind adeptul disciplinei, punctualităţii şi respectului. Sunt nerăbdător să pun în practică unele cunoştinţe teoretice pe care le-am acumulat în Academie” a precizat Adrian B., unul dintre studenţi.

„Sunt fericit că mi-am realizat unul din vise, acela de a mă număra printre studenţii Academiei de Poliţie, unde beneficiem de îndrumarea unui corp profesoral de excepţie, ocazie cu care doresc să le recomand tinerilor care doresc să urmeze o carieră militară, să o facă cu nădejde!” a precizat cel de-al doilea student, Gabriel. B..

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și