În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cei şase studenţi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, -arma Jandarmi, şi-au desfăşurat stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ. Tinerilor studenţi le-au fost prezentate unele aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de jandarmii maramureşeni.

Studenţii au fost repartizaţi să-şi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs la misiuni de ordine şi siguranţă publică, pază şi protecţie instituţională precum şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii maramureşeni. Studenţii au fost îndrumaţi în perioada stagiului de practică de tutori jandarmi, ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, la structurile/subunităţile la care au fost repartizaţi.

Ei au desfăşurat activitatea în timpul programului de lucru al subunităţii sau al compartimentului la care au fost repartizaţi, fiind angrenaţi în activităţile specifice jandarmilor. Azi, la finalul stagiului de practică, studenţii au fost apreciaţi în funcţie de activităţile desfăşurate, noţiunile acumulate, rezultatele obţinute în misiuni, etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și