În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cei doi studenţi, B. Gabriel, cu domiciliul în Baia Sprie care se află în anul II de studiu şi are vârsta de 20 de ani, precum şi B. Ioan, cu domiciliul în Rona de Sus care studiază în anul I şi are vârsta de 22 de ani, desfăşoară stagiul de practică prevăzut în programa de învăţământ, fiind prezentate şi unele aspecte legate de specificul inspectoratului, programul şi misiunile executate de jandarmii maramureşeni.

Studenţii au fost repartizaţi să-şi pună în practică noţiunile teoretice dobândite în timpul orelor de curs la activităţi specifice, în cadrul structurilor de pază şi protecţie instituţională pentru a cunoaşte cât mai bine aspectele practice ale activităţii derulate de jandarmii maramureşeni, precum şi aprofundarea cunoştinţelor teoretice cu privire la modul de organizare şi desfăşurare a misiunilor specifice. Cei doi studenţi vor fi îndrumaţi pe perioada stagiului de practică de tutori jandarmi – ofiţeri cu experienţă în activitatea profesională, din cadrul structurilor la care au fost repartizaţi.

Ei vor desfăşura activitatea în timpul programului de lucru al subunităţii, fiind angrenaţi în activităţile specifice jandarmilor. La finalul stagiului de practică, studenţii vor fi apreciaţi cu calificative în funcţie de activităţile desfăşurate, noţiunile acumulate, rezultatele obţinute în misiuni, etc.

La absolvirea Academiei de Poliţie „ Alexandru Ioan Cuza”, aceşti studenţi vor fi încadraţi în unităţi ale Jandarmeriei Române.

Citește și

loading...