Viitorii poliţişti îşi vor desfăşura activitatea la diferite servicii şi compartimente din cadrul inspectoratului şi la subunităţi de poliţie, în funcţie de specializările acestora, respectiv ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi, substanţe periculoase şi poliţie rutieră.

În prima zi de practică, şeful inspectoratului, comisar şef de poliţie Liviu-Constantin Grozavu, i-a întâmpinat pe studenţi la sediul instituţiei, i-a felicitat pentru şcoala pe care o frecventează şi implicit pentru profesia aleasă. Pe lângă faptul că este un motiv de mândrie, cariera pe care o vor urma implică corectitudine, comportament exemplar, iar munca susţinută şi profesionalismul sunt necesare pentru a avea succes. Convins că studeţii se vor conecta la importanţa activităţilor pe care le vor desfăşura şi că vor urma exemplul altor colegi care, în perioada de practică, au facilitat soluţionarea unor cazuri aflate în lucru, şeful inspectoratului i-a asigurat de tot sprijinul şi le-a urat mult succes.

Ofiţerii Serviciului Resurse Umane le-au prezentat studenţilor activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi le-au făcut precizări cu privire la conduita pe care trebuie să o adopte în această perioadă.

Fiecare student a fost repartizat în supravegherea unui tutore profesional, poliţist cu exeprienţă, care are rolul de a îndruma activitatea viitorului poliţist.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet