Este răspunsul găsit de oamenii de știință la întrebarea de ce femeile au un nivel al grăsimii corporale mult mai ridicat decât al mamiferelor, în medie cu 30%, relatează Sunday Times, preluat de 7sur7.be.

"Este nevoie de multă grăsime pentru construirea unui sistem nervos și grăsimea din acele zone conține DHA (acid docosahexaenoic), componentă extrem de importantă a cortexului cerebral", arată Will Lassek. "Se pare că femeile au evoluat astfel încât să acumuleze acest tip de grăsime +bună+ în așteptarea unui bebeluș", adaugă el.

Circa 80% din DHA necesar noului născut provine din grăsimea acumulată de mamă, transmiterea producându-se îndeosebi în timpul alăptării. "Din acest motiv femeile care alăptează scad rapid în greutate", precizează Lassek.

Pentru David Bainbridge, biolog din Cambridge, este evident că femeile cu forme mai generoase dau naștere la copii mai inteligenți. În mod inconștient, încă din zorii umanității, bărbații au preferat femeile mai plinuțe deoarece copii lor, mai puternici și mai descurcăreți, aveau mai multe șanse să supraviețuiască în haosul existenței, încheie 7sur7.be.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și