Progrese științifice recente sugerează că încetinirea degenerescenței legată de vârstă ar fi posibilă, scriu autorii acestui studiu publicat în ultimul număr al revistei americane Health Affairs.

Chiar și un succes modest în aceste cercetări ar avea un efect vizibil asupra stării de sănătate a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani între anii 2030 și 2060, potrivit cercetătorilor de la Universitatea Harvard (Massachusetts), Columbia (New York) și California de Sud, precum și din alte instituții.

Astfel, ar urma să existe 12 milioane de persoane de vârsta a treia cu o stare bună de sănătate în 2060 în Statele Unite ale Americii, un progres mai important decât cele mai optimiste scenarii cu privire la progresele recente în lupta împotriva cancerului și a bolilor de inimă, au explicat autorii studiului.

Reducerea incidenței cancerului cu 25% în următoarele decenii ar îmbunătăți în mică măsură starea de sănătate a populației în cursul acestei perioade, ceea ce este valabil și în cazul bolilor cardiovasculare, principala cauză a mortalității la nivel mondial, arată studiul oamenilor de știință.

În opinia acestora, același număr de persoane mai în vârstă vor fi în viață în 2060, însă cu probleme de sănătate, indiferent dacă va continua sau nu găsirea unor modalități de luptă împotriva cancerului.

Un studiu precedent arata că eradicarea cancerului ar crește speranța de viață cu circa trei ani.

"Însă chiar și un succes modest pentru încetinirea îmbătrânirii ar avea un impact enorm asupra sănătății publice și a calității vieții, o abordare fundamental nouă", susține Jay Olshansky, de la Universitatea Illinois din Chicago, unul dintre autorii noului studiu care pledează pentru începerea imediată a cercetărilor în acest sens.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet