În general pot avea efecte pozitive asupra sănăatății, doar băuturile alcoolice făcute din surse naturale, fără chimicale, coloranți, alcool industrial sau potențiatori de aroma. Despre efectele benefice ale cunoscutei țuica de prune, aflam de pe antolbasarab.blogspot.ro:
Tradiţionala ţuică de prune era odinioară folosită pentru vindecarea bolilor de inimă şi de stomac. Ţuica de prună slabă conţine o anumită cantitate de vitamine A, B, C, D1 şi D2.

De altfel, ţuica de prune fiartă, nu foarte fierbinte, consumată moderat, este, în ciuda celor crezute, benefică funcţiilor hepatice, avide în anotimpul rece de vitamine şi săruri. Se recomandă ţuica de prune slabă în dischinezii biliare, probleme de decongestionare hepatică, constipaţii cauzate de factori alimentari.

Țuica are un bun efect antianemic. Pentru pentru ca efectele sale să fie mărite, se bea înaintea mesei de prânz, cu circa 15-20 minute înainte.
Cercetătorii germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6 tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, ce sunt rapid absorbite în stomac. Aceste substanţe, prezente din abundenţă în ţuica, pot creşte cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen).

În plus, ţuica de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele roşii. Dar acest lucru nu inseamna nici pe departe ca anemia se previne cu tuica, în lipsa unei alimentatii corespunzatoare recomandate de medic. Dimpotriva, un consum zilnic de tarie de pruna fara o alimentatie adecvata, poate avea efecte nefaste chiar şi pentru un organism sanatos.

Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inimă.Este prezentă în alte 120 de medicamente naturiste diferite,cu rol în prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe în SUA, Canada şi Marea Britanie (depăşesc în medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile).Consumarea zilnica a 32,12 ml tuica de pruna este o eficienta metoda de a reduce probabilitatea de aparitie a unor boli de inimă datorate aterosclerozei. Acest tip de profilaxie are un preţ de 14.000 de ori mai mic decât în cazul unei medicaţii naturiste cu extract de cactus, ambalat în SUA.

Ca și la multe alimente, produse pe bază de plante sau alte băuturi, moderația este cheia pentru ca acestea să aibă un efect pozitiv asupra sănătății noastre. Alcoolul în exces distruge, nu doar ficatul sau stomacul, ci și creierul, putând crea daune iremediabile, creează o dependență din care este foarte greu de ieșit.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și