"Astăzi, noi ne prezentăm rugăciunile și condoleanțele părinților și familiei lui Abdul Rahman Kassig, de asemenea cunoscut sub numele de Peter", a declarat Obama, la întoarcerea de la summitul G20 în Australia, într-un comunicat publicat din avionul prezidențial Air Force One.

Președintele a denunțat "un act de rău absolut comis de o grupare teroristă pe care lumea o consideră, pe bună dreptate, inumană".

"În timp ce gruparea Statul Islamic ucide oameni nevinovați, inclusiv musulmani, seamănă moarte și distrugere, Abdul Rahman era un angajat umanitar ce lucra pentru a salva viețile sirienilor răniți și deposedați de conflictul din Siria", adaugă comunicatul.

Acțiunile grupării "nu reprezintă nicio credință și cu siguranță nu credința musulmană pe care Abdul Rahman a adoptat-o", a adăugat președintele, evocând convertirea la islam a americanului executat.

Gruparea ultraradicală Statul Islamic a revendicat duminică executarea prin decapitare a angajatului umanitar, răpit pe 1 octombrie 2013 în Siria, ca represalii la trimiterea de consilieri militari în Irak, într-un videoclip postat online pe site-uri jihadiste.

În vârstă de 26 de ani, Peter Kassig este al treilea ostatic american a cărui decapitare a fost revendicată de SI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet