Aceasta a menţionat că americanii preferă o acţiune diplomatică globală împotriva regimului nord-coreean, care a provocat puterile lumii, după ce a testat la începutul săptămânii o rachetă balistică ce ar putea să lovească Alaska.

Ambasadoarea Haly a declarat la o întâlnire a Consiliului de Securitate al ONU că acţiunile regimului nord-coreean ”închid repede orice posibilitate pentru o soluţie diplomatică”, iar americanii sunt pregătiţi să-şi apere ţara, precum şi aliaţii din regiune, în special Coreea de Sud şi Japonia.

”Una dintre capacităţile noastre este reprezentată de forţa militară. Suntem pregătiți să folosim această forţă dacă trebuie, dar preferăm să nu fim nevoiţi să mergem în această direcţie”, a completat ambasadoarea Statelor Unite.

De asemenea, aceasta a cerut Chinei să facă mai multe pentru a ţine în frâu acţiunile regimului de la Phenian.

Şeful Pentagonului, James Mattis, a subliniat ”angajamentul ferm” al americanilor pentru apărarea Japoniei şi pentru extinderea ”forţei de descurajare cu o întreagă gamă de capabilităţi din SUA”.

Angajamentul faţă de ministrul japonez al Apărării, Tomomi Inada, a avut loc în urma unei convorbiri telefonice, în care cei doi politicieni au discutat despre ultimul test al regimului de la Phenian.

Regimul nord-coreean a lansat marţi dimineaţă cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care analiştii cred că are puterea de a lovi Alaska şi Hawaii.

De asemenea, nord-coreenii ameninţă că respectiva rachetă ar putea să transporte o focoasă nucleară. Acest test este considerat o provocare directă la adresa preşedintelui Donald Trump, care a promis că va pune capăt posibilităţii ca regimul nord-coreean să lovească SUA.

Însă, politica sa vizavi de regimul nord-coreean a constat în insistenţe repetate la adresa Chinei.

Haley a explicat că americanii vor propune sancţiuni internaţionale împotriva regimului nord-coreean şi a avertizat că ”vom merge pe propria noastră cale”, dacă o asemenea acţiune nu este sprijinită de Rusia şi China.

citeste mai mult pe Digi24

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet