O angajată de 22 de ani a unui centru de azilanţi din Suedia a decedat, luni seara, la spital, după ce a fost înjunghiată de mai mult ori în timpul programului de muncă, relatează BBC. Poliţia suedeză a reţinut un refugiat în vârstă de 15 ani, considerat principalul suspect al atacului.

"Acest tip de interventie devine tot mai frecvent. Ne confruntam cu tot mai multe incidente ca acesta", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei, Thomas Fuxborg.

Atacul a avut loc în cursul dimineţii de luni, iar poliţiştii ajunşi la faţa locului au descris scena crimei drept „plină de sânge". Radio Suedia informează că toţi azilanţii găzduiţi de centru au fost transportaţi într-un alt centru, unde vor rămâne până la terminarea cercetărilor criminaliştilor suedezi.

Prim-ministrul Suediei, Stefan Lofven, a descris atacul drept „o crimă groaznică" şi a acceptat faptul că mulţi dintre locuitorii ţării se vor teme de repetarea unor astfel de atacuri. Lofven a vizitat oraşul Moldnal în cursul zilei de luni, într-o vizită programată anterior, oprindu-se şi la centrul de azilanţi în care a avut loc crima.


Cazul survine in ziua in care politia nationala a cerut guvernului sa angajeze 4.100 de ofiteri suplimentari, necesari, in opinia sa, pentru a combate amenintarea terorista, a-i escorta la frontiera pe cei expulzati si a asigura ordinea in centrele pentru refugiati.

Potrivit directorului politiei nationale Dan Eliasson, numarul neasteptat de mare de solicitanti de azil (163.000 in 2015, la o populatie de 9,8 milioane de locuitori) a pus sub presiune fortele de ordine in intreaga tara.

"Suntem obligati sa raspundem numeroaselor acte de incalcare a ordinii publice in centrele pentru solicitantii de azil. In unele locuri, acest lucru necesita resurse politienesti considerabile. Nu se intampla aceasta in urma cu sase luni, iar noi nu mai putem reactiona la fel de eficient in alte domenii", a explicat el pentru agentia de presa TT.

Afluxul de solicitanti de azil, care a luat proportii spectaculoase incepand cu luna august, a determinat Suedia sa reintroduca in noiembrie anul trecut controale la frontierele sale.

Biroul National pentru Migratie gazduia la 1 ianuarie circa 101.000 persoane, adica 1% din populatia tarii.

Citește și

loading...