Dacă vor reuși, Andrei și Bogdan Stoica vor imita performanța stabilită de frații Vitali și Vladimir Kliciko în boxul profesionist la categoria grea, se arată într-un comunicat al organizatorilor galei de Superkombat.

În finala de la Galați, Bogdan își apără centura mondială la categoria cruiser (92 kg), cucerită în mai 2012, în fața bielorusului Igor Bugaenko.

Andrei va încerca să cucerească titlul mondial vacant la super cruiser (95 kg) în fața cehului Ondrej Hutnik. Andrei Stoica a devenit challenger după ce l-a învins pe lituanianul Arnold Oborotov anul trecut, iar Hutnik și-a obținut locul în finală după victoria în fața algerianului Massinissa Hamaili în noiembrie.

"Ar putea fi o premiera mondială. Frații Stoica nu reprezintă prima pereche de frați care a încercat să dețină titluri mondiale la profesioniști. Ca exemple celebre, au mai fost înainte frații Rony și Ray Sefo, Giorgio și Armen Petrosyan sau Dzevad și Dzenan Poturak, însă doar unul dintre ei a reușit. Pe 21 decembrie, la Galați, putem asista la un moment istoric pentru țara noastră, însă frații Stoica vor avea doi oponenți extrem de puternici, așa că e greu de dat un verdict", a declarat Eduard Irimia, președintele circuitului Superkombat.

"L-am urmărit pe Bugaenko, chiar la ultimul său meci. E un sportiv experimentat care folosește foarte mult tehnica de brațe. Nu mă tem absolut deloc, am deja aproape trei luni de antrenament și sunt mai pregătit ca niciodată", a spus Bogdan, care are în palmares 30 de victorii și doar două eșecuri la profesioniști.

Cotat cu a doua șansă, în fața unui oponentul neînvins din 2008 și care a adunat nu mai puțin de 76 de victorii la profesioniști și doar 9 eșecuri, Andrei este optimist că poate deveni noul campion mondial: "Știu deja stilul său de luptă. Fiind specialist în muay-thai, fragmentează mult meciul atunci când vine vorba de reguli K-1 și lovește mult la corp. Am pregătit deja o tactică specială pentru a-i anihila atuurile".

Marea finală a circuitului Superkombat va fi transmisă în direct în aproximativ 100 de țări de pe toate continentele. La noi, gala va fi în direct la Sport.ro și Pro tv, în timp ce la nivel internațional, fanii o vor putea urmări în direct la Eurosport, Fight Now TV, Epicentre, dar și la alte televiziuni naționale. Pe lângă frații Stoica, alți patru români vor disputa super-fight-uri pe 21 decembrie: Cătălin Moroșanu, Benjamin Adegbuyi, Alexandru Lungu și Raul Cătinaș.

Biletele, cu prețuri cuprinse între 30 și 50 de lei, pot fi achiziționate în sistem electronic din rețeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone și Domo din toată țara, dar și de la Galați Shopping City.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și