"Tatjana a murit duminică dimineaţă în California", unde locuia, a răspuns într-un e-mail pentru AFP Corinne Nicolas, fondatoarea şi şefa agenţiei de modele de pe 5th Avenue din New York, The Model CoOp.

Ea nu a dezvăluit împrejurările acestei dispariţii la 56 de ani, potrivit revistei de modă newyorkeze Vogue care a dezvăluit informaţia.

Renumitul fotograf de modă german Peter Lindbergh, care a murit în 2019, a fost întotdeauna preferatul Tatjanei Patitz şi a fotografiat-o încă din anii 1980. Fundaţia lui s-a declarat pe Twitter "profund întristată de moartea Tatjanei Patitz, o prietenă de lungă durată a lui Peter" şi a dorit "să se încline în faţa bunătăţii, frumuseţii interioare şi inteligenţei incredibile a Tatjanei".

Născută în Germania, crescută în Suedia şi locuind în California, Tatjana Patitz "a fost întotdeauna simbolul şic-ului european, ca o întâlnire între Romy Schneider şi Monica Vitti", a declarat propriei ei reviste şefa Vogue, Anna Wintour.

Ea a făcut parte din grupul de elită al "supermodelelor originale" din anii 1980-1990, alături de modelele Estelle Lefébure, Karen Alexander, Rachel Williams, Linda Evangelista şi Christy Turlington. Cele şase femei apar într-o fotografie celebră făcută de Peter Lindbergh pentru Vogue pe o plajă, în 1988, ("White Shirts: Six Supermodels, Malibu").

Tatjana Patitz, Christy Turlington, Linda Evangelista, Naomi Campbell şi Cindy Crawford apar, de asemenea, şi cântă în play-back pe vocea lui George Michael în celebrul videoclip pentru "Freedom! 90" al compozitorului britanic care a murit în 2016.

Tatjana Patitz a fost "cea mai calmă şi poate cea mai intensă dintre +supermodelele originale+", a scris Vogue, reluând o declaraţie pe care modelul a făcut-o în cursul unui interviu din 2020: "Nu mi-am vândut niciodată sufletul".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și