Familia Hojda din Sighetu Marmaţiei este o adevărată „pepinieră“ de voci. După ce Flavia Hojda a ajuns în galele „X Factor“, în urmă cu doi ani, surorile ei mai mari, Maria şi Ligia, s-au înscris la „Vocea României“, reuşind performanţa de a ajunge, amândouă, în semifinală. Cele două concurează în echipe diferite: Maria este antrenată de Loredana, în timp ce Ligia este în echipa lui Tudor Chirilă.


Maria Hojda (24 de ani), cu melodia „She Wolf“ (David Guetta feat.Sia), a făcut-o pe antrenoarea sa, Loredana, să plângă de emoţie. „Maria, în seara asta m-ai «rupt» în bucăţi. Senzaţional e puţin spus“, a comentat antrenoarea, iar toţi ceilalţi membri ai juriului au lăudat-o. Maria a mai colaborat cu Loredana, fiind membră a trupei de backing vocals a cântăreţei.

Ligia Hojda (26 de ani) a cântat „My Immortal“, a trupei Evanescence, iar prestaţia ei a fost potenţată şi de un moment de balet contemporan. Toţi antrenorii au fost emoţionaţi de interpretarea ei sensibilă şi de inflexunile celtice din vocea sa, ce aminteau de Dolores O`Riordan, solista trupei The Cranberries.

Ligia şi Maria au moştenit pasiunea pentru muzică din familie, iar cele două cântau de mici folk, împreună cu tatăl lor. Maria a studiat pianul şi viola la Şcoala de muzică din Sighet, iar Ligia chitara, la aceeaşi şcoală. Au participat la mai multe concursuri, iar Maria s-a remarcat în talent-show-uri precum „Megastar“ şi „X Factor“.

„M-am simţit minunat pe scenă la «Vocea României». Mi-am dorit de mult să fiu acolo. Când am intrat pe scenă, am ştiut că acela e momentul meu, că acela e locul meu şi pur şi simplu am fost liberă şi m-am bucurat că pot să transmit energia şi pasiunea mea pentru muzică oamenilor. Publicul a început să mă aplaude de la primele fraze muzicale. A fost foarte receptiv, a fost foarte energic, a primit energia mea şi eu la rândul meu am luat energie de la ei“, mărturisea Maria Hojda.

„E ceva special să cânţi în faţa unui public minunat şi în faţa unor artişti care au lăsat o amprentă în muzica românească. Eu nu am mai cântat de foarte multă vreme pe o scenă şi de aceea am şi emoţii“, declara şi Ligia.

Cine merge în semifinale

„Vocea României“ şi-a ales vineri seara semifinaliştii, după o ediţie cu momente emoţionante, stiluri diverse şi concurenţi bine pregătiţi. Din fiecare echipă au mers mai departe doi tineri: unul ales de public, unul de antrenor.

În afară de surorile Hojda, ceilalţi semifinalişti sunt: Tiberiu Albu (echipa lui Tudor Chirilă), Ilinca Băcilă (echipa Loredanei), Anda Dimitriu şi Briggita Balogh (echipa lui Marius Moga), Gelu Graur şi Aliona Munteanu (echipa lui Smiley).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și