Sylvester Stallone (prenume complet Sylvester Gardenzio) este actor, regizor și scenarist american, cunoscut de public pentru rolurile din Rambo și Rocky.

Viața lui Sylvester Stallone

Sylvester Stallone s-a născut pe 6 iulie 1946 la New York.
După o perioadă cât a fost plecat din Statele Unite, Stallone a hotărât să se întoarcă și urmeze cursurile de dramă la Universitatea din Miami, unde a început să scrie primele scenarii.

Ulterior, el a decis să abandoneze facultatea pentru a deveni actor la New York.

În 1971, Sylvester a avut roluri minore în filmele "Bananas" şi "Prizonierul de pe Strada 9", alături de Woody Allen şi, respectiv, Jack Lemmon.

În 1974, Sylvester a obţinut unul dintre rolurile principale în filmul "Lorzii din Flatbush" ("The Lords of Flatbush"). O dată cu rolul din film, Syvester a obținut și prima acreditare ca scenarist pentru "dialoguri adiţionale".

Filmul Rocky Balboa
În 1975 Syvester a interpretat rolul lui Rocky Balboa cu care a cucerit publicul internațional.

Rambo, următorul film de succes
Al doilea personaj cunoscut de public este John Rambo, veteran al războiului din Vietnam.

În 1982, după eşecul comercial al filmelor "F.I.S.T.", "Şoimii nopţii", "Aleea paradisului" şi "Drumul spre victorie", părea că publicul nu îl acceptă pe Stallone decât în rolul care l-a consacrat - Rocky Balboa.

Dorind să câștige atenția publicului, în 1982, Stallone a acceptat să joace în First Blood, un film cu care Stallone nu avea mare încredere că va câștiga atenția publicului. Actorul considera că era prea dur pentru public.

Cu toate astea, prima parte a seriei "First Blood" s-a dovedit a fi un succes neaşteptat, care a avut încasări de aproapte 50 de milioane de dolari în America de Nord și 80 de milioane de dolari în restul lumii.

Personajul Rambo a intrat în preferinţele publicului abia în 1985, după apariţia părţii a doua - "Rambo: First Blood Part II" care s-a bucurat de un succes imens, încasând 150 milioane dolari în America de Nord şi alte 150 milioane dolari în restul lumii, fiind produs la un buget de aproximativ 44 milioane dolari.

În 1985, după lansarea filmelor "Rocky IV" şi "Rambo: First Blood Part II", Stallone a devenit cea mai mare vedetă de cinema din lume.

Cele mai recente filme în care Sylvester a apărut sunt: "Creed" (2015), "Creed II" (2018), "Rambo: Last Blood" (2019).

Premii și distincții
În 1984, Sylvester Stallone a fost răsplătit cu o stea pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood, iar în 2015 a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar în filmul ”Creed”.

Pe lista celor mai populari eroi de film, realizată de Institutul American de Film (AFI) în 2003, Stallone se află pe locul şapte, cu personajul Rocky Balboa, în urma lui Gregory Peck (Atticus Finch), Harrison Ford (Indiana Jones), Sean Connery (James Bond), Humphrey Bogart (Rick Blaine), Gary Cooper (Will Kane) şi Jodie Foster (Clarice Starling)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet