Fie ca au avut ca tematica peisajul, portretul sau natura, cele peste 200 de tablouri rezultate in urma acestui eveniment s-au bucurat de aprecierea unanima a celor care le-au vizionat in timpul vernisajului gazduit de Biserica din Desesti. Lucrarile vor fi expuse de asemenea si la Bucuresti, in cadrul unui eveniment special unde vor fi puse in valoare.

Premiera de anul acesta a constituit-o prezenta Silviei Calin, artist coregraf al Teatrului National din Bucuresti, care a sustinut un workshop de dans menit sa demonstreze cum artele se armonizeaza intre ele.

Intreaga comunitate din Desesti a fost prezenta la deschiderea evenimentului si a contribuit la bunul sau mers pe tot parcursul sau, intarind ideea de solidaritate continuta in titulatura taberei.

Parintele Ioan Ardelean, initiatorul proiectului alaturi de Fundatia Hope and Homes for Children România, insista asupra laturii de mentorat pe care o presupune tabara, care astfel se transforma intr-un instrument de vindecare a sufletelor prin arta:

„Proiectul Arta si Solidaritate, prin intermediul Taberei Internationale de Arta si Solidaritate, este o adevarata scoala de vara ce formeaza si vindeca suflete. Angrenati intr-o relatie de mentorat, ucenicul (copilul institutionalizat) si artistul isi comunica unul altuia parti din suflet.

Relatia interumana intermediata aici prin arta sprijina ideea unei vieti satisfacatoare cu mai multe resurse in dezvoltarea autocunoasterii, acceptarii emotionale, luarea deciziilor, controlul starilor de criza si a trairilor afective, conflictelor interne, imbunatatirea relatiilor cu ceilalti, dezvoltarea abilitatilor de munca, formarea capacitatii de a actiona adecvat in diversele situatii de viata cotidiana, antrenarea motricitatii generale si fine, formarea simtului expresivitatii artistice”.


Preluare: ZiarMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și