Tabăra organizată în zona „Creasta Cocoşului”, a cuprins pe parcursul celor două zile de desfăşurare diferite activităţi, începând cu cele de recunoaştere, identificarea locurilor de organizare a atelierelor de pregătire şi instalarea acestora (proceduri de acordare prim ajutor, noduri şi legături specifice, tehnici de rapel, tiroliană, transport accidentat ), precum şi un exerciţiu complex „Coordonarea intervenţiei de căutare – salvare a persoanelor pentru care există confirmarea sigură că starea de sănătate nu le este afectată. Acţiunea echipei de prim răspuns pentru evacuarea acestora din zonă greu accesibilă, asigurarea şi transportul peste albia unui râu cu debit crescut”.

În cadrul taberei de pregătire, din partea I.J.J. Maramureş au participat 33 de jandarmi, 2 lucrători salvamont, 4 reprezentanţi ai I.S.U.J. Maramureş şi 5 jandarmi din cadrul Centrului de pregătire Montan Sinaia.

Cu profesionalism şi consecvenţă s-a reuşit parcurgerea întregului program de pregătire, precum şi consolidarea relaţiilor între structurile participante şi îmbunătăţirea deprinderilor atât în ceea ce priveşte coordonarea cât şi lucrul în echipă jandarm – salvamont – S.M.U.R.D.

Suntem încrezători în capacitatea structurilor privind intervenţia în zona montană, asigurând totodată iubitorii de munte că în situaţii deosebite, structurile abilitate vor interveni cu promptitudine şi profesionalism.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și