Startul proiectului va fi dat, în mod simbolic, în prezența reprezentanților presei, a organizatorilor și a unei părți a beneficiarilor joi, 19 mai, de la ora 11.00 la hotelul „Lacul lui Pintea” din localitatea Livada (Satu Mare), locul de desfășurare al taberei.

Cu ajutorul Primăriei Negrești-Oaș și al sponsorului, compania Alu Menziken, activitățile se vor desfășura de trei ori pe săptămână, începând din 1 iunie, până pe 31 august 2022, la hotelul „Lacul lui Pintea”. În timpul programului, ei vor primi o masă caldă în fiecare zi, precum și asistență în continuarea programului școlar prin lecții interactive și dezbateri sub formă de jocuri. Pe toată durata de desfășurare, beneficiarii vor primi suport psihic și emoțional din partea personalului implicat în proiect, dar și supraveghere pentru menținerea siguranței și sănătății fizice. Copiii vor fi luați și duși înapoi la locurile de cazare tot de către organizatorii taberei.

Primăria orașului Negrești-Oaș este partener în acest proiect și va asigura transportul copiilor la locul de desfășurare a activităților pe parcursul întregii perioade.

”Salut inițiativa Asociației Caiac SMile și îi mulțumesc lui Ionuț Stancovici pentru că s-a gândit la integrarea acestor copii. Ne bucurăm că îi putem susține și că putem fi un oraș adoptiv prietenos și sigur pentru ei”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

”Dorim să-i integrăm pe acești copii într-o comunitate care are ca nucleu socializarea, dezvoltarea și depășirea limitelor într-un mediu în care să se simtă protejați, susținuți și încurajați să se dezvolte pe toate planurile. Sportul creează un nou cadru de cooperare între popoare, prin transformarea războiului, a violenţei şi a discriminării într-o cultură non-violentă, a toleranţei şi solidarităţii. Le mulțumim partenerilor de la Alu Menziken și Primăriei Negrești-Oaș”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Despre ”Integrare prin compasiune”

Principalul obiectiv al acestui proiect este combaterea, pe cât posibil, a consecințelor nefaste pe care războiul le are asupra dezvoltării acestor tineri. Activitățile propuse urmăresc prevenirea și corectarea abandonului școlar în rândul copiilor proveniți din zone dezavantajate socio-economic, cu ajutorul unor lecții interactive și al unor dezbateri organizate sub formă de jocuri, dar și promovarea accesului la educație și susținerea și încurajarea creativității, ingeniozității și a spiritului inovativ.

Practicarea sporturilor și participarea la activitățile programate în cadrul acestui proiect vor contribui semnificativ la diminuarea sentimentului de excluziune pe care îl trăiesc unii dintre copii, dar și la îmbunătățirea abilităților motrice, senzoriale și cognitive datorită încurajării contactelor interumane, dialogului intercultural și cooperării internaționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și