Tabăra de vară SuperSki Cavnic, formată din copii cu vârste cuprinse între 7-14 ani din judeţul Arges, a petrecut câteva ore în compania jandarmilor montani.

Activităţile au început la ora 11.00, cu prezentarea rolului Jandarmeriei Române si implicit al Jandarmeriei Montane. Reprezentanţii structurii de Jandarmerie Montană le-au prezentat copiilor reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia; tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan; dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan; locul recomandat pentru instalarea unei tabere; măsuri întreprinse în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte.

De asemenea copiii s-au arătat interesaţi şi au fost instruiţi de către jandarmi privind acordarea primului ajutor şi metodele de transportare a persoanei accidentate, dar şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie, precum şi pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte.

Copiii au fost informaţi cu privire la diferite procedee şi tehnici de supravieţuire în mediul montan, precum şi orientarea în teren după indicii din natură, modul de semnalare a prezenţei animalelor periculoase, reacţia acestora la contactul cu oamenii.

Campania preventiv – educativă „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni” va continua pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia, vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru, cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și