Ieri, în jurul orei 12.00, un sighetean a sesizat poliţia că a fost victima infracţiunii de tâlhărie. El a declarat că în noaptea precedentă, între orele 23.00 – 24.00, în timp ce de deplasa în spatele unui bloc situat pe strada Unirii din municipiu a fost ameninţat şi i s-a sustras un telefon mobil, un card şi suma de 700 de lei.

În urma activităţilor de documentare şi investigare efectuate, la câteva ore de la reclamarea tâlhăriei poliţiştii au identificat un tânăr de 24 de ani şi o minoră de 15 ani, bănuiţi de comiterea faptei. Poliţiştii au dispus măsura reţinerii tânărului pentru 24 de ore. El urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Anchetatorii care documentează acest gen de infracţiuni vă recomandă să nu încercaţi să vă opuneți prin forță dacă sunteți victima unei tâlhării. Este mult mai util să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului, constituția fizică, vestimentația şi dacă este posibil cât mai multe detalii, cum ar fi numărul maşinii, porecle folosite de agresori, etc.

De asemenea, în cazul tâlhăriilor, este bine să rețineți că, indiferent de valoarea materială sau sentimentală a unor bunuri, integritatea corporală sau viaţa dumneavoastră sunt mult mai importante, iar datele care pot fi oferite ulterior polițiștilor vor ajuta la o cât mai rapidă identificare a infractorilor.

Dacă sunteți martori la comiterea unei tâlhării, nu protejaţi infractorii prin tăcere, dându-le prilejul să mai comită și alte fapte. Sesizaţi Poliţia prin Apelul Unic de Urgență 112 pentru a spori şansele de identificare, prindere şi pedepsire a infractorilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet