La data de 19 octombrie, în urma activităţilor de cercetare efectuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 6, Poliţie Rurală Sarasău, a fost identificat un tânăr, bănuit de comiterea a două furturi din locuinţe aflate în construcţie.

În fapt, pe parcursul lunii septembrie a.c., tânărul ar fi pătruns prin efracţie în două imobile situate pe raza localităţilor Sarasău şi Câmpulung la Tisa şi ar fi sustras aparatură electrică, materiale de construcţie şi alte bunuri, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7 500 de lei.

Faţă de tânărul de 28 de ani, din Rona de Sus, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

O particularitate specifică acestui tip de spargeri este faptul că imobilele aflate în construcţie prezintă aspecte vulnerabile la capitolul siguranţă, nefiind locuite de către proprietari sau fiind lipsite de sisteme de închidere corespunzătoare. Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, poliţiştii vă recomandă:

-când din locuinţă sunt plecaţi atât muncitorii cât şi proprietarii, asiguraţi paza sau supravegherea imobilelor aflate în construcţie, de către o persoană de încredere, un vecin sau printr-un personal de pază sau firmă de profil;

-la sfârşitul programului de lucru uneltele, utilajele şi sculele trebuie depozitate în locuri sigure;

-este recomandabil ca materiale de construcţie să nu fie lăsate la vedere ci depozitate în magazii sau încăperi bine asigurate;

-persoanele care prestează diferite munci ocazionale, trebuie supravegheate de către proprietari şi obţinute câteva referinţe despre identitatea acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și