Tânăra se afla cu mai mulţi tineri de vârsta ei la o petrecere în Câmpulung la Tisa când i s-a făcut rău. Fata suferea de o afecţiune incurabilă. Din informaţiile existente, la petrecere se aflau aproximativ 35 de tineri şi adolescenţi, unii din ei în stare de ebrietate. Nenorocirea a venit la scurt timp după miezul nopţii. Fetei i s-a făcut rău, iar unul din participanţii la petrecere a anunţat telefonic părinţii. Apelul la 112 a fost iniţiat de către părinţi, la ora 00.45. “S-a făcut o solicitare la 112 pentru o minoră în vârstă de 16 ani la Câmpulung la Tisa. Echipajul sosit la faţa locului, la ora 00.59, a găsit persoana de sex feminin, în stop cardio-respirator. Au fost instituite manevrele de resuscitare, dar fără rezultat. Tânăra era cunoscută ca având sindrom neurologic – ataxie Friedrich”, a arătat Ligia Micle, managerul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Maramureş.

Poliţiştii au declanşat o anchetă, iar trupul neînsufleţit al fetei a fost transportat la morga Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei, în vederea necropsiei.

Suferea de o boală rară, incurabilă...

Comunitatea din Remeţi e în stare de şoc, în pofida faptului că adolescenta avea acest diagnostic de aproximativ trei ani. Practic, adolescenta ştia de boala sa gravă din clasa a opta.

“Adolescenta suferea de o boală extrem de rară, pe care o au doar 15 persoane în lume, din care două, inclusiv ea, în România. Este o afecţiune degenerativă, din păcate şi din cauza căreia, cel mai probabil,a suferit stopul cardiorespirator. Pacientul care a dus cel mai mult boala a trăit până la 22 ani. A fost în Franţa un an, în speranţa că s-ar putea face o minune. S-a întors, a dorit foarte mult să continue studiile. Îi plăcea să înveţe. Era un copil foarte liniştit, o fire sociabilă, o fată relaxată, care era conştientă de afecţiunea sa. Părinţii ei se aşteptau oarecum, dar sperau într-o minune. Era permanent supravegheată, dar boala ei era de aşa natură că acum se simţea bine, iar peste câteva ore se simţea rău”, a arătat Iolanda Danilici, secretara comunei Remeţi.

Din păcate, noaptea de revelion a fost ultima pentru tânără. Cei dragi şi-au exprimat regretul pe reţelele de socializare că tânăra a plecat prea devreme din această lume. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet