A urmat o goană cu somații și focuri de armă întinsă pe zeci de kilometri, șoferul teribilist neavând de gând să oprească. A fost oprit, într-un final, pe strada Europa din Baia Mare. Polițiștii au reușit să tragă într-un cauciuc, însă nu înainte ca individul să intre cu “mastodontul” în plin în barajul de autospeciale.

La aproape un an de la săvârșirea faptei, Marcoci-Pop C. Vasile Constantin Emanuel a fost condamnat la închisoare. Trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni (furt calificat, conducere a unui vehicul fără permis de conducere, conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, distrugere, ultraj), tânărul de 28 de ani din Desești va rămâne după gratii pentru o perioadă de 16 ani și 1 luna, după cum se arată în hotărârea Tribunalului Maramureș. Acestei pedepse i se mai aplică și un rest de pedeapsă rămas neexecutat dintr-o condamnare penală mai veche în cuantum de 395 de zile, dar și o amendă penală mai veche și neplătită în sumă de 1.800 lei.

De asemenea, condamnatul trebuie să plătească către IPJ Maramureș suma de peste 100.000 de lei, cheltuieli de reparații după ce a lovit o autospecială marca Dacia Duster, aruncând-o efectiv în câmp și către SC Bus Trans SRL sumele de 600 lei (cv combustibil consumat de către autor în „plimbarea” sa cu TIR-ul) și 20.000 lei (cv reparații la cap tractor TIR).

Instanța a mai dispus cheltuieli judiciare în sarcina condamnatului în sumă de 4.000 lei și 868 lei plata onorariu apărător din oficiu desemnat de către Instanță.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Tânărul din Desești care în decembrie 2020 a furat un cap de TIR din Sighet și a făcut ravagii în Baia Mare pentru a nu fi prins a fost condamnat la 16 ani de închisoare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și