"Decizia mea de a renunţa la calitatea de membru al PNL nu a însemnat o trădare a adevăratului PNL şi nicio o abandonare a principiilor şi valorilor liberale. (...) Rămân cu sufletul în PNL, dar am simţit nevoia să mă îndepărtez de conducerea în care nu mă regăsesc", spune Tăriceanu, în scrisoarea postată pe Facebook.

El precizează că în urma consultărilor cu colegii liberali, dar şi cu susţinători ai Partidului Naţional Liberal şi ai liberalismului a ajuns la concluzia că înfiinţarea unui partid nu ar fi oportună, motivând că o nouă formaţiune ar produce un nou conflict la nivelul celor care îmbrăţişează valorile liberale şi nici nu vrea să pericliteze şansele PNL la europarlamentare.

"Alături de un grup de susţinători am înfiinţat Platforma Economică Liberală, o structură de care PNL are nevoie dacă vrea să revină la guvernare", arată Tăriceanu, indicând că această platformă are drept scop promovarea unui program economic pentru dezvoltarea României şi că în perioada următoare va demara o campanie de promovare a acesteia.

În scrisoare, Tăriceanu îi adresează o serie de critici lui Antonescu. Astfel, el spune că evoluţiile din ultima perioadă au dus PNL într-o ipostază nedemnă de prestigiul, istoria şi demnitatea sa, partidul fiind văzut ca unul caracterizat de conflicte şi bătălii pentru putere.

"Toate aceste lucruri au legătură directă cu modul în care aţi ales să conduceţi destinul partidului. Astfel, tot mai mulţi liberali, dar şi din cetăţenii acestei ţări, au putut observa cum aţi transformat revoluţia bunului simţ în „dictatura bunului plac", afirmă fostul preşedinte al PNL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet