"În esență pot să vă reafirm că domnul Ponta a dorit să aibe o reconfirmare, și a obținut-o, a sprijinului politic din partea grupurilor parlamentare ale PLR și PC. Sper să fiu și în asentimentul colegului meu Daniel Constantin.

Am stabilit ca în continuare să ne concentrăm eforturile pe întocmirea unui plan de acțiune, să-i spunem, plan de acțiune care se bazează pe programul de guvernare asumat de USL în alegerile parlamentare din 2012 și care a obținut votul de încredere al Parlamentului, în așa fel încât să definim acțiunile esențiale pentru anul 2015-2016 până la alegerile viitoare", a declarat președintele PLR la finalul discuțiilor purtate de premierul Victor Ponta la Parlament cu Grupul parlamentar Liberal Conservator.

Întrebat, dacă s-a discutat și despre portofoliile pe care ar urma să le primească reprezentanții PLR în cadrul guvernului restructurat, Tăriceanu a infirmat.

"V-am mai spus astăzi că nu, știu că v-a spus și domnul prim-ministru, vă pot reconfirma că nu am făcut niciun fel de discuție. Întâi, important este să ne raportăm la agenda de preocupări a cetățeanului, la agenda politică fixată prin programul de guvernare al USL. Și, sigur că aceste chestiuni legate de portofolii, structura Guvernului, vor veni în urma lor", a declarat președintele PLR.

Tăriceanu a precizat că după finalizarea "documentului politic" avut în vedere de Coaliția care susține continuarea guvernării se va discuta și despre necesitatea ca în noul cabinet să fie prezent și un vicepremier din partea partidului pe care-l conduce.

"Noi am discutat astăzi ceea ce e mai important, conținutul proiectului politic. După aceea, sigur că toate aceste lucruri fac obiectul unor negocieri, așa cum se întâmplă peste tot în lume. PLR are vocație să gestioneze orice minister, nu numai ministerele economice, sunt și alte ministere din toate domeniile. Nu există, dacă vreți neapărat, o preferință exclusivă către aceste domenii. Putem și la ministerele de factură economică, dar nu numai", a declarat președintele PLR, întrebat dacă formațiunea pe care o conduce a solicitat preluarea în noul Guvern a unor ministere economice.

Despre propunerea UNPR privind taxarea marilor averi, Tăriceanu a spus că nu este oportună în acest moment.

"Orice propunere poate fi discutată în Coaliția de guvernare, însă cred că în contextul în care pentru anul 2015 și eu și primul-ministru am declarat că nu vom introduce sau majora niciun fel de taxă, această propunere nu este oportună în acest moment", a mai declarat președintele PLR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și