Raportul emis de aceştia arată vorbeşte despre sute de piese furate din hangare, sloturi orare de zbor cedate pe nimic, management greşit şi directori de multe ori numiţi politic cu experienţă zero în administrarea afacerilor şi în aviaţie.

Paguba oficială este de 34 milioane de lei, dar poate fi mai mare, în condiţiile în care din lipsă de piese de schimb avioanele stau la sol ori întârzie, iar pasagerii au de suferit, conform stirileprotv.ro.

Raportul vorbeşte şi despre situaţii halucinante cum ar fi furtul mâncării ori băuturii de la bord.

"Predarea-primirea produselor bar avion nu se efectuează la aeronavă, existând diferenţe între cantităţile evidenţiate de însoţitorii de bord şi cantităţile evidenţiate de salariaţii furnizorului", scrie în raport.

Raportul Corpului de Control a descoperit că unii directori şi-au dublat nejustificat salariile care ajung şi la 15.000 de lei. Puse cap la cap, toate aceste furturi, pierderi, cheltuieli nejustificate au adus pierderile.

TAROM la aproape 10 milioane de euro în 2016. Avioanele zboară pe jumătate goale iar compania pierde la fiecare bilet 18 dolari.

Compania are un nou director din decembrie anul trecut cu un mandat de 4 luni, acesta nu a comentat deocamdată rezultatele raportului corpului de control.

Acest raport va fi înaintat procurorilor de la DNA.

Citește și