Motivarea condamnării lui Takacs Gyorgy, clujeanul care și-a omorât copilul de 8 ani în mașină, în 25 iulie 2020, este tulburătoare. La finalul ei, judecătorul a notat: "toate aceste explicații ale inculpatului nu scuză fapta abominabilă comisă”.

Reamintim că în 25 iulie 2020, băiețelul de 8 ani fusese dat dispărut în Cluj de mama lui. După 48 de ore, trupul neînsuflețit al micuțului avea să fie găsit pe bancheta din spate a maşinii tatălului său, în zona localităţii Lita. Copilul fusese omorât de propriul părinte care, după ce și-a ucis și abandonat fiul, a fugit. El și-a tăiat venele când l-au găsit polițiștii, dar viața lui a fost salvată. Bărbatul a fost prins la aproape 12 ore după ce trupul băiețelului a fost găsit în mașina bărbatului, abandonată la marginea șoselei.

Inculpatul a căutat "un loc mai liniștit pentru a-și pune în executare planul diabolic"

Portalul clujust.ro a publicat motivarea condamnării lui Takacs Gyorgy. Apar detalii teribile din ziua crimei, dar și explicațiile halucinante ale bărbatului de 47 de ani date în fața instanței.

Potrivit motivării, înainte de a avea un copil, cei doi soți aveau o relație normală, dar după nașterea acestuia, situația s-a schimbat. Inculpatul ar fi avut un comportament tot mai ciudat și dominant. La un moment dat, grija asupra copilului a devenit o obsesie, iar certurile cu soția sa s-au înmulțit. Femeia a declarat că l-a auzit pe micuţ spunând că vrea să moară odată cu tatăl lui. Bărbatul i-ar fi spus fiului că vrea să moară și să scape de certuri.

"Inculpatul Takacs Gyorgy (sr.) a declarat că, împreună cu victima, a plecat cu mașina din Sălicea pentru a căuta ,,un loc mai liniștit” pentru a-și pune în executare planul diabolic. Astfel, a tranzitat satele Sălicea și Ciurila, a mers către Filea ce a trecut de intersecția cu drumul spre Filea de Jos, a virat dreapta pe un drum pietruit pe care a mers aprox. 100 de la drumul județean, a întors autovehiculul, a oprit motorul și a stins luminile. Inculpatul a afirmat că victima se afla pe locul din față-drepta. Conform declarației sale l-a întrebat pe minor dacă nu vrea să-l ducă acasă spunându-i ,,nu e prea târziu, nu e nici o supărare”, iar copilul a refuzat hotărât spunându-i că vrea să meargă cu el. Aceste discuții dintre inculpat și victimă au fost relatate de inculpatul Takacs Gyorgy (sr.) însă nu se coroborează cu alte elemente și este greu a le accepta ca veridice având în vedere expunerea intenției criminale și acceptarea ei de către un minor în vârstă de 8 ani de maniera prezentată.

Inculpatul Takacs Gyorgy (sr.) a susținut că a luat cuțitul și s-a mutat împreună cu minorul pe bancheta din spate a autovehiculului, el pe locul din dreapta, iar victima pe cel din stânga. (...)".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și