Principalul suspect în cazul teribilei crime din Arad, unde o fetiță a fost ucisă și incendiată, este chiar tatăl vitreg al copilei, un tânăr în vârstă de 23 de ani. Aseară, anchetatorii și mascații au descins la locuința familiei micuței și i-au luat la audieri atât pe bărbat, cât și pe mama fetiței.

În această dimineață, tânărul a fost reținut și urmează să fie prezentat în fața procurorilor, cu propunerea de arestare preventivă.

Copila, ucisă când mama ei era la maternitate. Abia născuse al treilea copil
Între timp, în urma audierii bărbatului, anchetatorii au aflat detalii teribile. Tânărul de 23 de ani le-a mărturisit poliţiştilor că fetița de 4 anișori s-ar fi lovit singură şi a murit, iar el a cărat-o pe un câmp într-o valiză. Spune însă că nu el a incendiat-o.

Întreaga poveste ar fi început duminică, atunci când mama fetiţei ucise era în maternitate, pentru a da naștere celui de-al treilea copil. În tot acest timp, bărbatul rămăsese acasă, cu ceilalţi doi copii, băiatul de 3 ani şi fetiţa de 4, pe care femeia îi avea dintr-o altă relație. Acum, tânăra mamă dădea naștere unui băiețel, fructul iubirii cu tânărul de 23 de ani.

Primul indiciu care l-a transformat pe tatăl vitreg în suspect: nu a anunţat dispariţia copilei, deşi trecuseră mai bine de 48 de ore de când fetiţa nu mai dăduse pe acasă. Ajuns în faţa anchetatorilor, bărbatul le-a povestit că cea mică ar fi alunecat şi s-ar fi lovit cu capul de podea, iar atunci şi-ar fi dat ultima suflare. Probele arată însă altceva.

"Cel mai probabil lovire repetată ori de perete, ori de o podea, ceva foarte rezistent", spune Pavel Palcu, procuror criminalist.

Tatăl vitreg a pus trupul fetei într-o valiză şi l-a dus pe un câmp
Deşi neagă că ar fi ucis-o, le-a povestit anchetatorilor că a pus trupul fetei într-o valiză şi l-a dus pe un câmp. "Trupul nu a fost tranşat, ci a fost ars", explică Pavel Palcu.

Tatăl vitreg al fetei spune însă că nu el a fost cel care ar fi dat foc trupului.

Fetița ținea un fir de păr lung în pumnul strâns
Când a fost găsită, iar trupul a fost examinat de experţi, copila nu avea urme de apărare pe mâini, dar în pumn ţinea strâns un fir de păr lung. Anchetatorii au mai stabilit că a fost omorâtă imediat după ce a luat masa. După ce a ucis-o, criminalul a încercat să scape de cadavru. A dus trupul pe câmp, a turnat o substanţă inflamabilă peste el şi i-a dat foc. Criminaliştii au recuperat rămăşiţe carbonizate, haine arse şi un elastic de păr.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și