Accidentul a avut loc pe 9 februarie şi a fost provocat de un şofer de 18 ani, care a fugit inițial de la locul tragediei. Tânărul a fost ulterior identificat de poliţişti şi în apărarea sa a spus că nu a văzut-o pe Tatiana.

În urma accidentului, adolescenta s-a ales cu răni grave şi a fost transportată la un spital din Cluj, unde s-a stins din viaţă după o săptămână de agonie.

Organele Tatianei au ajuns la trei copii de 8 și 14 ani

Însă părinții Tatianei au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Organele donate au ajuns la trei copii de 8, respectiv 14 ani, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

„Sunt momente în viață când destinul lovește fără milă. E ca și cum o lume întreagă ar dispărea subit, printr-o sentință crudă şi de neînţeles. La Cluj, un accident rutier a făcut să dispară o lume de numai 15 ani. O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viaţă pentru alţi copii, să dăruiască altor părinţi fericire. Când destinul loveşte pe neaşteptate atât de crunt, decizia de a oferi altor semeni necunoscuţi o şansă la viaţă, nu poate fi decât un gest al iubirii şi generozităţii supreme. (...) Datorită acestui înger, o altă adolescentă, de 14 ani, a fost salvată prin transplant de ficat, realizat la Institutul Clinic Fundeni de către echipa coordonată de Dr. Doina Hrehoreţ, cu sprijinul echipei ATI, condusă de Dr. Ruxandra Fota. Alţi doi copii, de 8 ani și de 14 ani, au primit şansa la viaţă prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipa IC Fundeni pentru ficat, condusă de Dr. Guenadiy Vatachki, şi ICUTR Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop. Echipe medicale complexe şi-au unit forţele şi priceperea pentru ca viaţa să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinţi să nu fi fost în zadar. Ne arătăm recunoştinţa şi respectul pentru toţi profesioniştii implicaţi în această luptă pentru viaţă. Ne înclinăm cu profundă recunoştinţă în faţa părinților îndurerați. Gândul că alți 3 copii vor trăi de pe urma gestului făcut poate va aduce o minimă alinare. Vă mulțumim din inimă!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

Odihnă veșnică între îngeri, suflet blând!

Vestea morţii tinerei a căzut ca un trăsnet pentru apropiaţi, care au ţinut să transmită mesaje de condoleanţe. Banii adunați în câteva zile de familia Tatianei, pentru tratamentul ei, vor fi donați pentru a ajunta alte suflete.

”Cu multă durere în suflet, anunțăm decesul Tatianei, care în ciuda încurajărilor medicilor de la Cluj, care au dat speranțe familiei, în cursul zilei de ieri a trecut într-o viață mai bună, fără durere și suferință. Mulțumim tuturor celor care au ales să fie alături de ea și de familia ei, fie moral sau financiar. Dumnezeu să o ierte și să o ia în dreapta Sa, era un copil prea bun pentru o lume atât de rea”, este mesajul postat pe pagina de Facebook „Împreună pentru Tatiana”.

”În ceea ce privește suma de bani adunată pentru a o ajuta pe Tatiana, părinții și fratele ei si’au exprimat dorința de a dona acei bani unui alt caz, unde banii încă mai pot ajuta și totodata dorim să multumim pe aceasta cale tuturor celor care au fost alături de familie. Dumnezeu sa ne dea putere sa trecem peste aceasta grea încercare și voua sa va dea multa sănătate”, a mai transmis familia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet